Vi har satt opp 5 grunner til å samarbeide med et byrå. Nettstedet MOZ.COM har også satt opp 5 viktige grunner. Artikkelen er dog noen år gammel, men grunnene er likevel like viktige nå i 2019.
For bedrifter med ambisjoner om å vokse vil det være smart å samarbeide med et byrå, blant annet fordi eksterne øyne kan se det dere ansatte kanskje ikke ser.
TID
Tiden det tar med produksjon av innhold på en blogg, nettsider, publisering på sosiale kanaler, annonsebilder og budskap strekker ikke til hvis alle andre oppgaver med budsjetter, strategier og økonomi også skal ivaretas. For eksempel ved branding er programmatisk annonsering effektivt. Her kreves det mer kunnskap og tid.
Det er også viktig å tenke over at det kan være enkelt å starte en kampanje på Facebook eller sette opp søkeord, annonse grupper og annonsetekster på Google, men hva med tiden det tar med optimalisering av dette? A/B tester på Facebook, landingssiden og søkeordene på Google som ikke er lønnsomme? Ha dette i bakhodet, slik en rådgiver har, før dere vurderer annonsering.
PENGER
Man kommer ikke utenom temaet penger når det kommer til annonsering. Her er det ikke snakk om å bruke mest mulig, men å bruke de på best mulig måte. på.
Det fins ingen fasit på hva som fungerer best for hver bedrift. Mye er styrt av markedet, og utenforstående ting. Det vi har lært oss alle disse årene, er at man må bruke tid på å optimalisere annonser, budskap og kampanjer slik at man forbedrer seg hele tiden.
Da ser man fort at budsjettet man har til rådighet blir brukt på en bedre måte. En rådgiver skal sørge for dette.
Valg av riktig kanal
Selskaper tenker stadig profitt og må ofte forsøke å senke kostnader der det er mulig. Ofte går dette utover markedsbudsjettet. Men hvis man allerede vet hva som fungerer, kan man få kontroll på kostnadene. Derfor er valg av riktig annonsekanal og disponering av budsjettet deretter, viktig.
I noen tilfeller jobber vi direkte med markedssjefen i et selskap og andre er det daglig leder vi har dialog med. I de tilfellene der du som bedriftsleder eller eier ikke har en markedssjef kan det helt sikkert være fristende å ansette en markedssjef. Det kan være en lur idé fordi denne personen har grunnleggende kunnskap om mye, men ikke tiden det tar å produsere.
Skal du ansette en markedsfører eller engasjere et byrå?
En ansettelse medfører en fast lønnskostnad på mellom 6-800.000,- kroner i året + sosiale kostnader. Oppå dette kommer også annonse budsjettet og tid det tar med planlegging av strategi, markedsplan og budskap?
Vår klare anbefaling er naturligvis å bruke et eksternt byrå eller rådgiver. Med dette sparer du penger, som du kan bruke enten på annonsering eller andre steder i bedriften din.
Har du allerede en markedssjef, burde du faktisk investere i et mediebyrå uansett, for samspillet mellom et mediebyrå og en markedssjef er uvurderlig.
KOMPETANSE
Har bedriften deres den kompetansen som kreves for å drifte markedsbudsjettet på en god måte?
Kompetanse er noe man kan tilegne seg gjennom for eksempel kurs i Google annonsering. Men for å lære dette kreves det også en genuin interesser for faget. Markedsføring er et fag.
Opp gjennom årene i bransjen har vi deltatt på kurs, offline og online for å tilegne oss den kunnskapen vi sitter på i dag. Vi har også brukt mange timer sammen med de som faktisk gjør jobben. For eksempel de som setter opp, drifter og vedlikeholder kampanjer på Facebook og Google. Men vi har også prøvd, feilet, lært og gjort om igjen kampanjer slik at vi har lært oss hva som fungerer.
Sammen med tid, er dette punktet mye av grunnene til at bedrifter ønsker å engasjere en ekstern rådgiver.
Bransjen er i endring
Det har skjedd mer det siste året enn de 20 foregående. Det som fungerte innen Facebook annonsering for 5 år siden er ikke like riktig i dag. Vi mennesker stiller strengere krav til både hvor raskt vi skal finne en bedrift, men også hvor rask hjelp vi får.
Dette betyr at kampanje planlegging og drift av kampanjer trenger 100% fokus. Man kan derfor ikke bare starte en kampanje på Facebook fordi man trenger flere kunder akkurat da.
STRESSFRITT
For daglig ledere, bedriftsledere og markedssjefer som er opptatt av markedsføringen og budskapet som skal ut, kan det ofte by på en del hodebry, nettopp fordi man ikke selv sitter på kunnskapen om selve utførelsen av markedsarbeidet. Veldig ofte blir annonser startet uten en en plan, og på grunn av et behov som dukket opp der og da.
Det fins mange dyktige byråer i landet. Mange har akkurat den kompetansen din bedrift er ute etter. Noen er store og godt etablerte, og andre er nye og mindre. De store er ofte dyre, og de nye er rimeligere og ikke så erfarne. Men hva skal du da se etter?
Den beste anbefalingen er å velge den rådgiveren du får best kontakt med. Den rådgiveren som virkelig vil jobbe sammen med deg, fordi de har et brennende ønske om å vokse sammen med bedriften din, og skape gode resultater.
RIKTIG FOKUS
En bedriftsleders fokus skal være drift av kjernevirksomheten. Selvfølgelig skal en bedriftsleder også ha en finger med i spillet i markedsføringen, men ikke drift av kampanjer.
En markedssjef skal være prosjektlederen og planlegging av hva dere skal selge, hvordan dere skal selge det, og hvem dere skal selge det til, samt at markedssjefen skal lage planer for hvordan dere skal nå målene innenfor de budsjettrammene bedriften har satt.
En rådgiver skal spille daglig leder og markedssjefen gode, og få dems hverdag til å bli enklere. Rådgiveren skal være de eksterne øynene som bedriften trenger inn på bedriften, for å kunne se behovet fra både kunders side og bedriftens side. Fokuset skal være på rett sted.
…Velg en rådgiver som du ser virkelig brenner for å hjelpe bedriften din!
For at bedriften din skal være godt nok rustet til fremtidens utvikling, og bedriftens behov, vil det alltid være anbefalt å tilknytte seg ekstern kompetanse. Dette er kompetanse man setter pris på når samarbeidet har startet. Men i tillegg får du eksterne øyne inn til bedriften som kan se utfordringer som dere selv har blitt blind på.
Sitter du å vurderer kostnader, vil du alltid komme best ut økonomisk ved å bruke eksterne ressurser som en rådgiver gir det. Det betyr at du ikke pådrar deg faste lønnskostnader hver måned i tillegg til sosiale kostnader og selve annonse budsjettet. En rådgiver koster penger, men ikke like mye som en fast ansatt markedsfører.
Synes du ikke, finnes du ikke. Det er den samlede effekten av markedstiltakene, og strategien bak som avgjør om du får oppmerksomhet i markedet, og om du får riktig oppmerksomhet.
BAMBUS Communication vil alltid anbefale at at vi starter med et møte for å finne ut hvor behovet og hva dere trenger mest hjelp til.
Ta kontakt med en av våre eksperter for å mer informasjon.