Hvordan lykkes med annonsering og digital markedsføring?
Vi skal nå se nærmere på ulike metoder for markedsføring, noe som blant annet inkluderer Google og Facebook annonsering. Dette er populære former for digital markedsføring som benyttes av tusenvis av norske bedrifter.
Finn ut hvordan du bør gå frem for å synliggjøre produktene og tjenestene du selger, i 2021!
- Markedsføring gjennom annonsering →
- Hva er Facebook annonsering? →
- Fordeler med Facebook annonsering →
- Slik fungerer Facebook annonsering →
- Hva koster Facebook annonsering? →
- Hva er Google annonsering? →
- SEM eller SEO | Søkemotormarkedsføring vs. søkemotoroptimalisering →
- Slik fungerer Google annonsering →
- Fordeler med Google annonsering →
- Slik fungerer Pay-Per-Click (PPC) markedsføring →
- Hva koster Google Ads? →
- Google Ads vs. Facebook Ads | Hva er best? →
- Oppnå økt synlighet med smart markedsføring →
Markedsføring gjennom annonsering
De fleste benytter internett og sosiale medier daglig, noe som gjør digital annonsering veldig effektivt. Sosiale medier som LinkedIn, Facebook, Instagram og Snapchat er spesielt velegnet for målrettede annonser.
Det er spesielt to annonseringsplattformer som har oppnådd stor popularitet: Facebook og Google. Hvilken bør du velge til digital markedsføring?
Hva er Facebook annonsering?
Vil du ha hjelp med Facebook annonsering?
Fordeler med Facebook annonsering
En annen fordel med Facebook annonsering, er at du kan definere målgruppen basert på mange forskjellige faktorer. Dette kan være alt fra demografi og interesser, til adferd.
Hele 96 % av alle markedsførere oppgir at Facebook er deres foretrukne sosiale medium for markedsføring. Plattformen oppfattes av mange som det mest effektive for markedsføring.
Facebook har mye verdifull informasjon om brukerne sine, noe som kan komme annonsører til nytte. Her kan du nemlig nå ut til selv smale målgrupper.
Slik fungerer Facebook annonsering
De mange millioner brukerne som benytter seg av Facebook, legger igjen informasjon om hvem de er. Brukerne liker sider, innlegg og arrangementer, noe som forteller Facebook hvilke interesser de har.
Facebook-brukere legger i mange tilfeller også igjen informasjon om alder, bosted, utdanning og lignende.
Ved hjelp av informasjonskapsler kan Facebook også samle inn informasjon om hvilke nettsider brukerne nylig har besøkt. Dette er grunnen til at Facebook ofte viser annonser for produkter man nylig har sjekket ut på andre nettsider.
Annonsører betaler Facebook for å vise annonsene sine for brukere som matcher visse kriterier. Dette kan for eksempel baseres på alder, kjønn eller interesser. Metoden sikrer at brukerne på Facebook får opp annonser som oppleves som relevante.
Hva koster Facebook annonsering?
Det er enkelt å kontrollere kostnadene når du driver med Facebook annonsering. Du kan nemlig angi et gitt budsjett, og bestemme at kostnadene ikke skal overstige dette beløpet. Det er mulig å angi budsjett per dag, uke, måned og år.
Facebook annonsering fungerer som en auksjon. Du byr en viss sum for annonseplass, og annonsen din vises på grunnlag av dette. Betaler du mer for annonseplassen, vil naturligvis annonsen vises hyppigere.
Se også: Kurs i Facebook annonseirng
Hva er Google annonsering?
Google annonsering kalles også for Google Ads, og er et eget annonsesystem den populære søkemotoren tilbyr. En annonse i Google innebærer at annonsøren betaler søkemotoren for å rangere høyere på visse søkeord.
Annonsen vil derfor vises til personer som leter aktivt etter tjenestene eller produktene du selger. Når en bruker søker på et søkeord du har bydd på, vil annonsen din kunne vises. Du kan også nå ut til potensielle kunder basert på deres interesser og tidligere atferd.
SEM eller SEO | Søkemotormarkedsføring vs. søkemotoroptimalisering
Google annonsering kalles gjerne for søkemotormarkedsføring, som også er kjent under begrepet SEM (Search Engine Marketing). SEM er for mange et alternativ til søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO.
SEO er veldig populært, og innebærer at du på organisk vis oppnår bedre synlighet i søkemotorene. Dette kan blant annet oppnås ved at nettstedet optimaliseres, for eksempel med relevante søkeord i innholdet du deler.
SEO er utvilsomt effektivt, men kan være litt tidkrevende om du skal gjøre jobben selv. Belønningen for strevet er økt synlighet, gjerne over lang tid. SEM kan gi tilsvarende effekt, bare uten alt arbeidet. Samtidig er effekten kun gjeldende så lenge du betaler for annonsen.
SEO kan være et smart valg dersom du ønsker å investere i langsiktig økt synlighet. SEM gir deg økt synlighet mot betaling. Derfor egner Google annonsering seg kanskje best i perioder der du har behov for økt synlighet. Dette kan f.eks. være i forbindelse med kampanjer.
Slik fungerer Google annonsering
Google annonsering er et forholdsvis enkelt konsept. Først og fremst baserer det seg på søkeord. Søkeordene er de ordene dine potensielle kunder søker på når de leter etter produkter og tjenester.
Dersom noen skal kjøpe nye klær til en fjelltur, søker de gjerne på «vinterjakke», «skibukse» eller lignende. Hvis dette er produkter du selger, kan det være relevant å betale for ranking på disse søkeordene.
Finn ut hvilke søkeord dine potensielle kunder bruker gjennom en søkeordsanalyse. Du vil deretter lage tekst til Google annonsering som inkluderer de aktuelle søkeordene. Annonsen din vil deretter vises over de ordinære, organiske søkeresultatene i søkemotoren.
Fordeler med Google annonsering
Noe av det som er så fint med Google annonsering, er at du kun betaler når noen klikker seg inn på annonsen din. De som klikker seg inn på annonsen er åpenbart interessert i det du selger, noe som sikrer relativt god ROAS (Return on Advertising Spend).
Høy ROAS innebærer at du får god avkastning per krone som brukes på Google annonsering. Den gjennomsnittlige ROAS for Google Ads er på 200 %. Dette betyr i praksis at du tjener 2 kroner per krone som investeres i annonser.
Du får full kontroll på kostnadene, og kan samtidig måle effekten av din Google annonsering. Dersom du ser at én annonsetype fungerer bedre enn en annen, kan du foreta justeringer.
Google annonsering er også enkelt å sette i gang med. Det eneste du trenger å gjøre, er å avdekke hvilke søkeord du ønsker å rangere på. Foruten dette trenger du selvfølgelig en god og konverterende annonsetekst.
- Du betaler kun for klikk
- God ROAS
- Full kontroll på kostnader
- Enkelt å administrere og måle effekten av annonser
Slik fungerer Pay-Per-Click (PPC) markedsføring
Google annonsering baseres på PPC, altså Pay-Per-Click eller betaling-per-klikk. Dersom noen ser annonsen din øverst i Google, men ikke klikker på den, betaler du ingenting. Det er først når noen aktivt klikker seg inn på siden din at du betaler.
Dette er en smart prismodell. Du betaler nemlig ikke for å vise annonsen til personer som ikke viser interesse.
Hva koster Google Ads?
Google annonsering har ingen fast pris. Prisen vil nemlig avhenge av hvilke søkeord du ønsker å rangere på. Noen søkeord koster med enn andre. I en bransje med mange konkurrerende bedrifter er prisen ofte høy for de mest populære søkeordene.
Selv om du opererer i en bransje med mye konkurranse, kan du imidlertid få Google Ads på billigere søkeord. Velg gjerne noen såkalte «long-tail-søkeord», som er lengre og mer spesifikke søkeord. Disse er det gjerne mindre konkurranse på, og de er billigere.
Long-tail-søkeord kan dessuten være effektive å rangere på. De som bruker long-tail-søkeord vet gjerne eksakt hva de leter etter. Et eksempel på dette kan være «skibukse dame alpin». På grunn av dette, har denne type søkeord gjerne også høyere konverteringsrate.
Generelt sett koster Google Ads gjerne alt fra 1–100 kroner per klikk. Her er noen av faktorene som påvirker pris per klikk ved Google annonsering:
- Tidspunkt
- Søkevolum
- Geografisk lokalitet
- Enhet
- Søkeordsgruppering
- Konkurranse
- Kampanjestruktur
- Relevans
Google Ads vs. Facebook Ads | Hva er best?
Både Google og Facebook benyttes av svært mange mennesker verden rundt. På grunn av dette er begge plattformene svært velegnet for markedsføring. Mange er derfor usikker på hva som er best å velge, av Google Ads og Facebook annonsering.
Den viktigste forskjellen mellom Facebook Ads og Google Ads, er hvordan annonsen vises til forbrukerne. Gjennom Facebook vises gjerne annonser basert på brukernes interesser. Google på sin side, viser annonsen til brukere som søker etter spesifikke produkter.
Facebook annonsering hjelper med andre ord nye forbrukere å finne bedriften din. Google annonsering hjelper derimot bedriften din med å finne nye kunder.
Google annonsering er derfor ypperlig for deg som ønsker å konvertere leads. Ønsker du først og fremst at flere skal oppdage merkevaren eller produktene dine? Da er Facebook annonsering et godt valg.
Oppnå økt synlighet med smart markedsføring
Skal du lykkes med markedsføring bør du ikke bare kjenne målgruppen, du bør også ha en klar strategi.
Blant de mest populære formene for markedsføring i 2021 finner vi Facebook annonsering, SEO og Google annonsering. Skal du lykkes bør du ha tid og ressurser, noe mange norske bedrifter mangler.
Heldigvis er det mulig å få hjelp til små og store markedsføringsoppgaver. Bambus Communication har lang erfaring med markedsføring. Vi skreddersyr bedriftens markedsføringsstrategi, og kan hjelpe med alt fra SEO til annonsering.
Kort fortalt hjelper vi bedriften å oppnå økt synlighet på nett. Dette er helt avgjørende om du skal lykkes med markedsføring i 2021. Kontakt oss i dag for gode råd om digital markedsføring!
…Kontakt oss i dag for gode råd om digital markedsføring!..